Rubriky
Kronika Výpravy 1. chlapeckého oddílu

Výprava do Raduně 2022

Víkend na Srubu

Jednoho květnového víkendu nás čekal super zážitek. Skauti se i s vlčaty vydali na tradiční výpravu do srubu. S nabalenými zavazadly a napečenými buchtami od maminek jsme se vydali směr Raduň, kde byl náš cíl. Hned po příjezdu jsme se ubytovali a začal odpolední program. Mezi prvními hrami byla Hoňkoschovka, kterou jsme si všichni náramně užili. Hlavním tématem výpravy byla historická událost, a to atentát na Heydricha. V noci nás vzbudili vedoucí z klidného spánku a seznámili jsme se s tématem.

Hned ráno nás vzbudil Jan Kubiš s prosbou sehnat dynamit na plánovanou akci. Dynamit jsme sehnali a ráno se šlo na věc. Výbušninu jsme museli hodit přímo do cesty jedoucímu autu, aby plán vyšel. Nebyl to lehký úkol, ale podařilo se nám to. Jan Kubiš nám moc poděkoval a tím jsme se s ním rozloučili.

V průběhu víkendu jsme si museli všechno obstarat sami, a tak se každý z nás nějak podílel na přípravě jídla. Někteří štípali dříví, jiní se vydali do obchodu a někteří krájeli ingredience, nakonec jsme to všichni společně snědli.

Myslím si, že jsme si výpravu moc užili a těším se na příště,   

                                                                     Alfons