Rubriky
Nezařazené

Máme vlastní tábořiště na Slezské Hartě!

Jak mnozí z Vás vědí, naše středisko se po dlouhých letech vydalo na odvážnou cestu, a to postavit si vlastní tábořiště. Cesta to byla dlouhá a trnitá, ale zvládli jsme to. Povedlo se nám vytvořit útulné místo pro téměř 200 dětí z celého okresu Opava, všichni si odvezli nádherné zážitky.

Za poslední dva roky jsme do táborového vybavení investovali téměř 300 000 Kč, které jsme si vlastními silami zajistili z různých dotačních titulů.

Velmi rádi bychom poděkovali všem naším podporovatelům a sponzorům. Zejména občanům, kteří nám darovali nebo přispěli na vybavení táborové kuchyně. Velké díky patří společnosti OPaLL-AGRI, s.r.o., která nám dle naších plánů vyrobila komponenty táborové pece. Dále děkujeme společnosti RITSCHNY kovošrot a sběrné suroviny s.r.o., která nám zajistila dopravu táborového vybavení na tábořiště. Velké poděkování si zaslouží také pan farář, který nám umožnil na několik víkendů využít farní zahradu pro brigády, kde jsme vyráběli chybějící táborové vybavení. Obrovské díky patří také všem současným, bývalým členům střediska, rodičům a všem, kteří pomáhali při výrobě, opravách, stavění a bourání tábořiště, velmi si této pomocí vážíme!

Nesmírně si vážím nasazení celého našeho střediska, které se této výzvě postavilo čelem a společným úsilím všechny nástrahy překonalo. Krásně to vystihuje příspěvek jedné skautky na Facebooku: „Člověk se vrátí ze skautského tábora, z lesa, bez elektřiny. Ohně, hry, slavnostní slib, hlídky, vařeni, spaní pod hvězdami. S partou dospělých nadšenců, kteří toto kouzlo sami jako malí zažili a teď ho předávají dál. Kteří ho půl roku chystají, berou si nato dovolenou a po návratu týden dospávají, než se dají do kupy. Kteří v tom mají čas, srdce, peníze a vlastně všechno, protože věří, že to stoji za to. Hluboce před všemi smekám.“

Vít Lebeda