Rubriky
Akce Kronika Tábor

Skautský tábor 2022: Tajemství stříbrného jezera

Letošní skautský tábor probíhal v krásném prostředí. Tábořiště bylo postaveno poblíž Slezské Harty. Tady jsme strávili dobrodružných jedenáct dní.

V neděli 3.7 jsme se dopravili na tábor, ubytovali jsme se ve stanech a byli nedočkaví, co se bude dít zítra a další dny. Hned další den k nám přišel Olda Shatterhand, blízký kamarád Vinnetoua, žádajíce nás o pomoc. Chce pomoct najít Indiány, aby je varoval, že jim chtějí bandité ukrást poklad. Společně jsme se připravovali na bandity zdokonalováním našich schopností. Učili jsme se novým skautským dovednostem, ale taky jsme si zlepšovali naši fyzičku. Další dny jsme také luštili šifry a dokonce za námi přišel Vinnetou a rozdělil nás do týmů. Také nám řekl, že se jeho vesnice musela vystěhovat. Šli jsme se podívat do vypleněného tábora, vysvobodili jsme poslední indiány a získali jsme mapu k pokladu. Poklad byl náš cíl. Ale zároveň pořád v okolí pobíhali bandité a tak jsme je museli zlikvidovat. Zvládli jsme to! Bandité už nepředstavovali hrozbu a tak jsme se vydali pro poklad. Podle mapy byl ukrytý ve vesničce Rázová. Vydali jsme se tam. Najít poklad nebylo vůbec jednoduché, ale naštěstí jsme ten zlatý, sladký a zasloužený poklad našli a pochutnali si na něm. Tady byla naše cesta u konce a Vinnetou se s námi rozloučil.

Na tomhle táboře panovala přátelská, dobrodružná a zábavná atmosféra. Tento tábor byl také specifický v tom, že jsme se projížděli na loďkách po Slezské Hartě, naučili se nové pojmy, a jak to vlastně celé na loďce funguje. Když počasí přálo, šli jsme se taky do Slezské Harty vykoupat po dnech zaplněných výborným programem, který pro nás vytvořili vedoucí. Přispěli jsme taky k celému chodu táboru. Chodili jsme na služby do kuchyně, kde jsme se naučili nové kuchařské schopnosti. Hodně adrenalinu nám proudilo v žilách při nočních hlídkách, při kterých jsme tento rok museli být obzvlášť ostražití, jelikož nás dokonce jednou přepadli. Také jsme si zahráli noční hru nebo jsme do noci seděli u táborového ohně a zpívali za doprovodu kytar a kachlonu táborákové písničky nebo si jen tak povídali. A to důležité: prohloubili jsme naše stará přátelství nebo navázali nová a užili jsme si spoustu zábavy!

Dorota Košárková